Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gepocheerde forel met bieslooksaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

visbouillon
1 prei
3 takjes peterselie
½ citroen
2 forellen
1 eidooier
1 tl citroensap
120 g boter
3 el gehakte bieslook
p&z

Bereiden


  • Breng de visbouillon tegen de kook aan samen met de prei, peterselie en in schijfjes gesneden citroen.

  • Pocheer de gewassen forellen hierin in 10 minuten gaar.
    Neem de forellen uit de pan en houd ze warm.

  • Klop voor de saus de eidooier met het citroensap au-bain-marie los.

  • Verdeel de koude boter in stukjes en klop deze 1 voor 1 door het eiermengsel.

  • Voeg pas een nieuw klontje toe als het vorige geheel door de saus is opgenomen. Blijf zolang kloppen totdat de saus licht gebonden is.

  • Maak de saus op smaak met zout, peper en bieslook en serveer de saus bij de warm gehouden forel.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Mosselen uit de wok
    Geroosterde zalm met groene aspergesalade
    Gegrilde zeewolf
    Tahoe met tomaaten garnalen
    Gegrilde visschotel met courgette en venkel
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes